Tweede Kamer

Android / Apps / Architectuur / C#, C++ / iOS / Web / Windows

Het project

Wat begon als een relatief kleine opdracht, is inmiddels uitgegroeid tot een groot, uniek en state-of-the-art project. De klantvraag van de Dienst Verslag en Redactie van de Tweede Kamer (DVR) was om hun processen opnieuw te automatiseren en naar een hoger niveau te tillen.

Het product

Dit heeft geleidt tot een zeer omvangrijk project (VLOS2.0), waarbij de verslaglegging van regering (Eerste Kamer, Tweede Kamer, Verenigde Vergaderingen en Commissievergaderingen) volledig geautomatiseerd is. Het project is gebaseerd op SharePoint en heeft met de markeermodule, uitwerkmodule (VlosForms), correctiemodule en kwaliteitscontrole-module het hele interne proces gedekt. Daarnaast kunnen de Kamerleden hun sprekersbijdragen zelf corrigeren met de faciliterende modules Correctie-website en/of Correctie-app (iOS en Android).

Onze bijdrage

De Graaf Software is vrij vroeg in het begin in het project gestapt en heeft de offline modules (markeren, uitwerken, correctie en kwaliteitscontrole) ontworpen en ontwikkeld in WPF. Daarnaast is mee ontwikkeld aan de SharePoint modules, Correctiewebsite (ASP.NET) en vele koppelingen (BizTalk, WCF) met andere informatie systemen.